MENU

 

Pembangunan Taman Orkid di Taman Pelancongan Lake, Lake Garden Seremban, Negeri Sembilan Darul Khusus pada mulanya melalui beberapa fasa, antaranya ialah pra-pembinaan, pembinaan, penyerahan dan pembayaran. tarikh iklan tender adalah pada 14 Jun 2011. lawatan tapak telah diadakan pada 17 Jun 2011, tarikh tutup tender pada 27 Jun 2011 dan akhirnya Perniagaan Bumi Utama telah dipilih sebagai kontraktor bagi pembangunan Orchid Garden dengan kos projek sebanyak RM 4 , 000, 000.00

The Orchid Garden telah dibina di atas rizab kerajaan diwartakan untuk tujuan rekreasi dan tanah 4 ekar mempunyai topografi yang berbukit dan berteres. Di samping itu, antara kemudahan awam sekitar Taman Orkid adalah bekalan jalan tidak sibuk, laluan pejalan kaki, air & elektrik, kemudahan WiFi, tapak perkhemahan, taman permainan kanak-kanak dan sebuah hotel.

Dalam usaha untuk membangunkan Taman Orkid, konsep reka bentuk memberi penekanan kepada akademik dan pengetahuan pembangunan, di mana pelbagai spesies orkid termasuk keseluruhan spesies daripada 'orkid liar' dan 'orkid hibrid. Antara lain, reka bentuk landskap keras termasuk pengurusan bangunan, dan ruang pameran. Ini adalah untuk mewujudkan "gembira dan selesa" suasana, yang secara tidak langsung akan menghasilkan suasana yang seperti tiada taman-taman orkid.

 

Klik Untuk Brosur Taman Orkid

Lihat Taman Orkid Seremban di google map

Kemaskini Terakhir: Khamis, 12 Disember 2019 - 4:31pm